fredag 15 januari 2010

Världen och resten av världen

Som jag har nämnt tidigare så är ju nyheterna här i US of Alien nästan alltid lokala eller väldigt lokala. I morse lade jag märke till en annan rolig sak som spär på myten(?) om omvärldsfrånvända amerikaner. Väderrapporten i The Orange County Register (motsvarande Uppsala Nya Tidning eller Närkes Allehanda) delar upp jordklotet i "The Nation", "The World" och "The rest of the world". Världen består enligt Orange County Register av de största kanadensiska städerna och en handfull mexikanska inklusive några populära turistorter. I "resten av världen" hittar vi större delar av Europa bland annat. Undra på att man får förklara skillnaden mellan Nederländerna och Norge.

2 kommentarer:

CO sa...

För att inte nämna de tröttsamma förväxlingarna mellan Sverige och Schweiz. Yes yes, we have great chocolate and cheese in Sweden. And why don't you place all your money in one of our fabulous banks... IKEA? Oh no, it's not Danish. It's Swedish actually.

Sara H Cruz sa...

Ja det där med Sverige och Schweiz trodde jag bara var ett dåligt skämt som man drar i Sverige, men det händer faktiskt titt som oftast att man får choklad-, bank- och klockkommentare :)