söndag 17 januari 2010

Cirkus, förlovning och födelsedag!

Hej vänner!
För min del har det varit en hädelserik vecka. Har inlett kurs med några nya svensksugna personer från bland annat Moskva, Melbourne och Wien.

Sedan svärmor åkte till Filippinerna har det ätits lite mer bacon här i huset och städats lite mindre ;-)

I går kväll satte sig hela gänget (Ben, Bradon, Rick, Robert, Kristen och jag) i minibussen och åkte till Cirque de Soleils föreställning i Irvine. Biljetterna var Rob och Kristens födelsedagspresent till Ben som fyller år idag. Cirque de Soleil har en fast föreställning i Las Vegas sedan ett tiotal år tillbaka men just nu turnerar delar av ensemblen runt staterna. Där var clowner, trapetskonstnärer, balanskonstnärer och mycket mer. Det som imponerade mest på mig var dock tre yogadamer i kroppsstrumpa. Hade de inte haft huvuden (?!) hade man verkligen inte kunnat se vad som var fram och bak på dem! En av dem låg i sitt finalnummer med huvudet och överkroppen mot golvet medan hon böjde underkroppen helt och hållet och liksom promenerade/sprang över sitt eget huvud! Lika märkligt som det låter var det. Hon såg ut som en spindel. Det andra storslagna numret var två herrar som sprang i ett varsitt gigantiskt hamsterhjul som snurrade uppe i luften. Hamsterhjulen satt ihop som en åtta och hela mackapären snurrade runt samtidigt som de sprang och hoppade inne i varsitt hjul. När de skuttade som mest så ångrade jag faktiskt både att jag hade dragit i mig en stor mugg kaffe i första akten och att jag inte hade orkat stå i den långa toalettkön i pausen. Jag hoppades också att killarnas mammor inte satt i publiken för detta såg riktigt farligt ut, och de hade inga säkerhetslinor eller nät överhuvudtaget.

Idag är det alltså Bens födelsedag. Han fyller 61 och vi firade med pansit (nudlar), lumpia (vårrullar), revbensspjäll och förstås Swedish kladd-cake. Denna gång piffade jag upp kakan med rivet apelsinskal och rostade hasselnötter. Angie var med förstås, men hon var ganska trött idag eftersom hon hade lekt i hundparken hela dagen. Hon trodde att Bens guava-frukter var tennisbollar och gällde högljutt när hon inte fick leka apport med dem. Under middagen fick vi tillfälle att diskutera Robert och Kristens kommande bröllop! Robert friade på nyårsafton! Jag har inte kunnat berätta något tidigare eftersom Robert har förväntats berätta för mamma May först av alla. Rick som visste om det hela redan innan ringen var köpt har dock inte kunnat hålla sig utan berättade för oss här i huset redan på nyårsdagen :) Så vi gick runt någon vecka och låtsades som ingenting medan May vänatde p att få Telefonsamtalet från Robert.