torsdag 25 juni 2009

Att utmana sig själv

Jag bor utomlands för första gången. Visst har jag varit lockad tidigare, men planerna har aldrig blivit mer än en flyktig tanke. Någonstans har det troligen också handlat om att jag inte riktigt vågat och inte heller trott att jag skulle klara av det. Men, med Brandon i mitt liv har jag turen och glädjen att få lära känna ett annat land och en annan kultur.

Att flytta till ett annat land och leva i en ny kultur är spännande och intressant på många sätt. Det första man tänker på är kanske maten, vädret och språket. De senaste veckorna har jag det dock slagit mig att det som mest skiljer livet hemma och här åt, inte är platsen, kulturen och språket i sig. Den stora skillnaden är för mig den ständiga känslan av att det är en oerhört lärorik utmaning att vara här. Det är tufft, och vissa dagar tänker jag "hur fasen ska det här gå?", men för det allra mesta känner jag mig upprymd och glad över att jag fått chansen att se vad jag går för.

Det är en ganska märklig känsla att bygga upp sitt liv mer eller mindre från början, utan att känna sig helt hundra varken på språk eller sociala koder. Jag vet att det än så länge är jag, och enbart jag, som kan marknadsföra mig själv här. Det innebär för mig att jag måste våga och lägga tid på att göra saker som jag kanske egentligen känner mig obekväm inför eller helt enkelt inte har idats tidigare. Skriva CV, ringa företag, maila skolor, låta den egna firman byggd på egna idéer ta form, gå på intervjuer - jag har ju inget annat jobb att luta mig tillbaka på längre. Det bästa av allt är att jag nu börjar märka hur det påtvingade självförtroendet och självkänslan sakta men säkert börjar utvecklas till äkta vara!


Jag är säker på att alla ni som läser också testar gränser och lär er nya saker om er själva. Det skulle vara otroligt roligt om ni delade med er av era erfarenheter =)