söndag 28 juni 2009

En väldigt god potatissallad

* Skär ett halvt kilo färskpotatis i kvartar. Koka.

* Blanda ca 1/2 dl olivolja, rivet skal av en citron, saft av en citron, salt, peppar och lite hackad bladpersilja

* Knaperstek 3-4 skivor bacon. Låt rinna av på hushållspapper. Skär i små bitar.

* Smula eller skär ca 100 g fetaost i bitar.

* Blanda samman alltihop medan potatisen fortfarande är varm.


Smaklig måltid!

Bättre sent än aldrig

Idag har det varit fullt upp. Jag började söndagen med att kliva upp redan (?) halv åtta. Hann med både frukost och dusch innan det var dags att ringa upp min elev som bor i Tyskland. Vi pratade på Skype en timme som vanligt, efter det packade maken och jag picnic-korgen och gav oss iväg. Igår kväll fixade vi som små tokar i köket. Vi bakade piroger med salami, improviserade fram en väldigt smaskig potatissallad med citron. Dessutom svängde vi ihop en fruktsallad med choklad och mynta.

Nåväl, vid elvasnåret startade vi upp trööcken (alltså Brandons silverfärgade pick-up, en GMC 2001 års modell) och körde heeela vägen till Agoura Hills (det ligger minst en halvtimme norr om LA, och vi bor ca en timme söder om) där The Swedish American Central Association ordnade midsommarfest på traditionellt vis. Eftersom vi var lite sent ute missade vi preciiis groddansen, men den var säkert bra. I stället mumsade vi på våra hemlagade delikatesser sittandes på en IKEA-filt (vad annars?) och smuttade på ett glas vitt.

Det var många svenskar där och också väldigt många svenskättlingar. Bland annat sjöng man både den amerikanska och svenska nationalsången. Mina vassa svenskläraröron hörde direkt att allsångsledaren var lite svajig på de svenska vokalljuden (särskilt a och u), men det var fint ändå =) Efter sången var det dags för folkdansuppvisning! Västkustens spelmanslag spelade och ett gäng folkdansare dansade. Tänk att de pallade att dansa i den (minst)trettiogradiga värmen i tjocka folkdräktslager. Somliga hade till och med mössa!

Vi avslutade dagen med att besöka kaffestugan. Det måste ha varit folkmusiken som gjorde oss så himla sugna på kaffe och kanelbullar. Och vilken tur vi hade - det fanns riktigt fika att köpa =)

Jag ser fram emot att besöka Vasa Park i slutet av september, då vankas nämligen "The 1st Annual Swedish Meatball Contest"!

Så firade alltså jag midsommar - vad gjorde du?

Bilder från mitt försenade midsommarfirande

Kommentarsfunktion

Mamma undrade, och det är det kanske fler som gör, hur man kan kommentera inlägg utan att logga in sig. Det är bara att klicka på "kommentarer" under respektive inlägg, så kan man kommentera anonymt.