söndag 6 september 2009

Bröllop på Orange Hill

Sent i fredags eftermiddag var det dags för Chris och Laura att gifta sig. Bröllopet var litet med amerikanska mått mätt, ungefär 70-80 gäster, och hölls på en resaturang här i närheten som heter Orange Hill. Som namnet avslöjar ligger restaurangen högst upp på en kulle med utsikt över Orange County. Själva vigselakten hölls ute på terassen i den fortfarande brännande heta eftermiddagssolen och var väldigt personlig och intim. Brudparet hade valt att inte ha några religiösa inslag utan lät istället en sandceremoni symbolisera deras förening. Alla gäster hade innan de satte sig hällt grön och brun sand i två olika vaser och efter att ha avlagt sina äktenskapslöften hällde Laura och Chris samman sanden i en och samma vas.

Efter vigseln följde fotografering för brudparet och och coctails och snacks för gästerna. personligen läskade jag mig med en Mai Tai medan jag minglade med damerna från möhippan och njöt av den fantastiska utsikten. Säga vad man vill om smog och brandrök men vackra solnedgångar blir det i alla fall :)

Snart var det dags att sätta sig till bords varpå kvällens DJ/MC/toastmaster/brudtärna presenterade hela bröllopssällskapet - brudtärnor, best man och marskalkar spatserade in i middagssalen under applåder och visslingar. Sist men inte minst gjorde förstås brudparet storslagen entré! Innan maten serverades hölls alla tal, roligast var best man Aikis tal och mest rörande var brudgummens mors.

Maten var jättegod men Brandon hade lite otur med allergener denna gång. Bland aptitretarna undvek han vant räkorna friterade i kokos men råkade å andra sidan smaka på en liten sak med krabbfyllning :( Förrätten bestod av en variant på Waldorf-sallad så det gick också bort på grund av valnötterna. Som tur var serverades salladen med ett smaskigt bröd. Till huvudrätt fick man lax, oxfile - eller både och. Allt serverades nämligen på samma tallrik. Riktigt fiffigt faktiskt.

Så snart allas tallrikar var rensade var det dags för brudparets första dans! De inledde traditionellt med en stilla vals, men bytte till allas stora förtjusning snart både koreografi och musik och rev av ett nummer till Justin Timberlakes "Sexy Back". Efter detta bejublade framträdande var det dags för så kallad money dance, alla gäster som hade lust fick med en sedel av valfri valör i handen ställa sig i kö för att dansa med brud eller brudgum.

Dansen och drinkarna fortsatte några timmar till och utsikten blev bara vackrare och vackrare.