lördag 29 augusti 2009

Påsar

Värmen hänger i och termometern visar nära 100 grader varje dag. För en svensk blir det lite jobbigt eftersom man instinktivt vill skutta runt utomhus när solen skiner. Men när den dallrande värmen slår emot en så fort man gläntat på dörren får man vackert välja att stanna inomhus åtminstone till sena eftermiddagen.

Igår hade Brandon och jag varit hemma hela dagen och till slut insåg vi att vi behövde lite social träning. Vi bestämde oss för att åka till shoppingcentret "The Block" och äta en bit mat eller kanske ta en glass. Denna lilla "date" kändes verkligen som hämtad ur en hollywoodsk romantisk komedi. Valet föll efter en del beslutsvånda på ett kina-hak. Vi delade på en laddning orange chicken och sweet and sour pork med tillbehör. Maten var mycket välsmakande och vi rensade faten.

Imorse förstod vi varför maten hade smakat så gott! Både maken och jag kände oss törstiga och lite plufsiga i asiktet när vi vaknade. Vid närmare efterforskning i spegeln hade vi mycket riktigt båda två rejält mörka påsar som hängde ner till kindbenen. Good old MSG, det vill säga monosodium glutamate, är mycket vanligt i kinamaten här och efter att ha ätit det ser man ut som om man inte har sovit på en vecka eller två. Så nästa gång får det bli någon av de kinakrogar som marknadsför sig med "No MSG!"