tisdag 26 maj 2009

Extra large pizza

Hej allihop!

Här har det varit långhelg, Memorial Weekend, de flesta var lediga både lördag, söndag och måndag. Det är riktigt svalt för årstiden. De flesta glädjer sig åt att de inte behöver spendera pengar på luftkonditionering trots att vi är långt inne i maj. Morgnarna är ofta disiga eller mulna, på dagarna åker temperaturen upp till sisådär dryga tjugo grader, och på kvällen är till och med så att det kan sitta skönt med en liten jacka eller tröja.

I lördags träffade jag Michaela (min kompis från gymnasiet). Vi åkte till ett utomhus-mall och käkade lunch på Cheesecake Factory. Det var jättekul att träffa henne och få prata svenska i flera timmar! I söndags morse fick det bli en långpromenad i Santiago Oaks Regional Park igen. Det såg mulet ut när vi gav oss iväg så jag tog inte med mig några solglasögon, men efter ett tag bröt solen igenom förstås. Som tur vad hade Brandons pappa med sig ett par extra solglasögon. Det var bara det att det var ett par starr-solglasögon han hade fått av sin ögonläkare. De såg j-ligt roliga ut på mig kan jag säga! Och med tanke på hur folk som vi mötte tittade (eller inte tittade) på mig kan man tänka sig att de undrade varför Brandon och hans pappa hade dragit med sig en stackars blind upp i bergen för att vandra =0

Efter en morgonpromenad upp till Walnut Canyon Reservoir åkte Brandon, hans pappa och jag till Costco Wholesale. Costco är en helt fantastisk affär. Där kan man inhandla det mesta från rabatterade biobiljetter, 10-pack tubsockor och literflaskor med schampoo till ananas, hinkar med jordnötssmör och frysta våfflor! Allt säljs i jättemegadinosauriepack. Vi handlade bland annat en jättemelon, ett drygt kilo bladspenat (i en påse), två grillade kycklingar, 72 ägg (ja) och tre flaskor sollotion med SF 70. Men det bästa med Costco är nog ändå pizzan – inne i affären finns en särskild pizzatelefon. Det är bara ringa och beställa så är pizzan klar lagom till man kommer ut. Pizzorna är naturligtvis i storlek extra large och räcker till en hel familj.

Den andra stora händelsen idag var när posten kom. Jag fick nämligen mitt Social Security Number! Så nu är jag helt inne i systemet och kan skaffa bankkonto och betala skatt - tjoho! Bäst att se till att få ett jobb också så att jag har någon skatt att betala och pengar att sätta in på banken =)

Nu ska jag försöka ta reda på hur jag ska gå tillväga för att rösta i EU-valet.

Kramelikram