torsdag 3 december 2009

Kickapoo

Nu var det några dagar sedan jag skrev igen. I måndags var jag som vanligt i San Diego och svenska skolan. Barnen var vilda i vanlig ordning, men vi lyckades i alla fall träna Sankta Lucia som ska framföras om två veckor på deras julavslutning.

I tisdags efter lunch åkte Brandon, jag och svärpäronen till Palm Sprins. Själv förknippar jag mest Palm Springs med den gamla fina TV-serien Beverly Hills, har för mig att de åkte dit på sina "Spring breaks". Palm Spring ligger hur som helst ungefär en och en halv timmes resa österut, man tar motorväg nr 10 som går väst-öst. Vi checkade in på vår resort och jag tror att jag och maken sänkte medelåldern betydligt på stället ;-) Sedan skulle vi göra stan och man kan lugnt säga att det var ganska sömnigt. Själva huvudgatan var i och för sig kantad av restauranger och butiker, men det var nästan ingen där. Till slut gick vi alla fall till ett thaiställe. Där blev det spännande värre när en transvestit och hans man snetände på att en av de andra restauranggästerna tittade lite för mycket.

Nästa dag åkte Ben, Brandon och jag till Joshua Tree. För att komma dit från Palm Springs var man tvungen att passera det mindre eleganta Yucca Valley. Jag älskar de där små ställena som man råkar på när man kör vid sidan av motorvägarna. I Yucca Valley fanns inget Starbucks utan en gammal donutshop och en western wear-butik med en "gun shop" strategiskt placerad intill. Roligt var också att det fanns en gata som hette "Kickapoo Drive". Gissa om ungarna som bor på den gatan blir retade!

Strax var vi framme i själva Joshua tree, det är ett bergigt ökenområde där det växer en himla massa joshua-träd som är en slags yuccapalm. Det är också proppfullt av märkliga atenar och många åker dit för att klättra. Efter att solen hade gått ned blev det snabbt riktigt kallt, på tio minuter sjönk temperaturen från 12 till 5 grader så det var tur att jag hade fleecen med mig.