söndag 5 juli 2009

Recepttävlingen

... går ju lite trögt som ni märker, bara ett bidrag än så länge. Här kommer det (från Annica):

Blanda skivad, nykokt men avsvalnad färskpotatis (ca 800 g) med 500 g färska och i kvartar delade jordgubbar. Häll över rivet skal och saft av en lime. Häll över en god skvätt rapsolja eller annan neutral olja. Salta och peppra. Blanda runt. Klart!


Så kom igen nu, ta bladet från din mun och dela med dig av din godaste sommarmat =)

Nationaldagsfirande

Igår var det den fjärde juli och maken och jag hade en heldag i blått, vitt och rött. Klockan sex på morgonen ringde klockan och studsade glatt ur sängen. Nja kanske inte riktigt, men efter en kopp svart och en banan fick jag upp ögonlocken i alla fall. Vi tog bilen ett par kilometer bort till Brandons gamla High school där The Firecracker Run/Walk gick av stapeln klockan halv åtta. Det vimlade av folk och hundar, cyklar och barn! Femtio minuter senare var vi i mål och rusade mot pannkaksfrukosten.

Hemma igen var familjen bänkad framför en annan sporttilldragelse - korvätartävling. Vinnaren tillika världsrekordhållaren tryckte i sig inte mindre än 68 varmkorvar med bröd på tio minuter. Only in America!

Efter en smarrig lunch cyklade vi ner till Canyon High School igen för nu var det dags för parad. I kortegen åkte förstås självaste borgmästaren och andra för Anaheim viktiga personer. Till min stora glädje var där också alldeles äkta cheerleaders med pom poms och en lika äkta skönhetsdrottning =)

Vi cyklade hem och tog en välbehövlig tupplur innan det var dags för fyrverkerier. Det anordnades i en stor park här i närheten. Parken var packad med folk och nästan alla hade på sig blått, rött och vitt. En del hade bänkat sig med fällstolar och välfyllda kylarväskor. Andra spelade frisbee eller mumsade på popcorn. När alla barn och föräldrar hade återfunnit varandra släcktes parken ner och showen kunde börja!

Bilder från 4th of July