måndag 27 juli 2009

Angie på besök

Igår eftermiddag var Robert och Kristen här på middag. Det hade bullats upp med diverse filippinska delikatesser och däribland "lumpia" (vårrullar) och "pansit" (nudlar med grönsaker och kyckling). Jag hade vänligt men också lite bestämt blivit ombedd att ta hand om desserten, vilket förstås innebär kladdkaka. På lördagskvällen (det är för varmt för att baka på dagtid nu)blandade jag ihop en dubbel sats, spetsade den Cointreau och rivet apelsinskal. Apelsinen pallade för övrigt Brandon från grannens träd, i skydd av mörkret.

Till allas stora lycka tog Robert och Kristen med sig sin nya familjemedlem - den bedårande mops-chihuahuan Angie. Hon får nya leksaker varje vecka och hade denna gång med sig en apa och en repstump att tugga på. Morfar Ben, eller Lolo Bien som det heter på filippino, hade också sparat en liten boll som han hittat på en av sina långa morgonpromenader så Angie led ingen brist på underhålling precis.

Svärmor hade precis kemtvättat alla mattor i hela huset, och eftersom man inte helt kan lita på att Angie håller tätt fick hon vackert nöja sig med att sitta i sin hundkoja. Efter maten gick en mycket stolt "Lolo Bien" runt i kvarteret med det lilla livet.