tisdag 6 oktober 2009

Tisdagseftermiddag

Idag sitter jag pa mitt favoritfik/bokhandel och skriver. Min egen laptop ar alldeles for otymplig sa jag har lanat Brandons lilla, darfor finns det varken prickar eller ringar over bokstaverna idag =)

Har gar livet sin gilla gang. I lordags var B och jag pa en trettioarsfest i Santa Monica som ligger i West La. Det var spannande for oss forortsbor att fa aka till storstan hehe. Pa festen var det tjockt att ex-pats fran all varldens horn; svenskar, danskar, fransyskor och kanadensare bland annat. Ett par stycken forsokte gora sig en karriar i Hollywood och det var riktigt kul att hora deras historier om hur allt gar till. Fransyskan hade till exempel precis provspelat for en Visa-reklam dar hon fick spela eiffeltornet!

I sondags var det ju kanelbullens dag och det far man ju inte missa! Sa jag varmde upp huset genom att baka kanelbullar. De passerade Bens kvalitetskontroll (han tryckte i sig tre pa raken)men jag tycker inte att jag far till dem riktigt. Vet inte om det beror pa torrjasten eller mjolet. Nasta gang ska jag nog prova med speciellt bak-mjol som jag sag i affaren. Ar det forresten nagon som vet vad "kvarg" heter pa amerikanska?

Igar var det dags att aka till San Diego och svenska skolan igen. Nagot konstigt hade hant med barnen - de var (nastan) tysta och koncentrerade hela tiden. Vi tranade pa alfabetet som vanligt och hann komma till bokstaven L innan det var dags for rast. En del ar mer fortjusta i svenska skolan an andra. En liten kille i 5-arsgruppen brukar till exempel komma till lektionen uppkladd i svenska skolans specialdesignade t-shirt och blagul mjuk vikingahjalm :)