tisdag 15 december 2009

Krabb-boll

Om ni händelsevis inte skulle ha något att göra så kan ni spela krabb-boll här ovanför.

Julstök

Nu har vi hör och häpna haft lite dåligt väder ett tag. Och precis osm i Skåne blir det kaos på vägarna. Inte för att det har snöat, det gör det bara i bergen, men lite regn ställer till problem.

Julruschen är förstås i full gång och det blir extra mycket trafik. I fredags kväll gjorde jag ett försök att baka lussekatter, snålade lite med saffran eftersom det kostar 16 dollar grammet. Rejält dyrare än hemma alltså. Bullarna blev ändå riktigt lyckade, gjorde degen i bakmaskinen så att den inte skulle ligga och huttra i köket som numera är ganska kyligt. Stengolv och stenbänkar är skönt på sommaren men gör sig inte riktigt på vintern. På lördagen bakade Brandon och jag pepparkakor (egen deg!)och snart kom också svärfar smygande och ville vara med. Vi bakade så klart pepparkakor i form av svenska djur. Formarna hittade vi på IKEA :) Älgarnas ben var lite väl långa och smala, men de andra djuren funkade bra som kakor.

I söndags var det en liten julfest på Language Door. Det var ett mycket trevligt knytkalas. Fransklärarna debatterade om vems crepes som var godast och tysklärarna höll ordning :) Skämt åsido är det ett mysigt gäng från världens alla hörn, jag trivs jättebra där.

Igår var det sista gången i Svenska skolan för den här terminen. Barnen skulle uppträda med luciatåg och de var förstås jättesöta i sina lucialinnen och tomteluvor. Med tanke på att de redan hade uppträtt med samma repertoar på IKEA San Diego, julmarknaden i San Diego och den egna julfesten så tyckte jag att de var överraskande entusiastiska. Lucian var lite nervös men läste sedan "Tomten" som ett rinnande vatten. Den stolta pappan satt i publiken förstås. Efteråt fick "Fröken Lotta" och "Fröken Sara" en varsin Paradis-ask att mumsa på i jul :)