måndag 13 juli 2009

En liten tur till San Diego

blev det minsann igår. Brandon skulle köpa och sälja kamerautrustning där så vi passade på att utflykta lite i stan. Innan vi åkte laddade vi med en rejäl pannkaksfrukost.

Väl framme i San Diego åkte vi först till Embarcadero som ligger vid hamnen. Där finns en jättefin strandpromenad och vi strosade förbi bl a marina museet och Aircraft carrier museum till Seaport Village där turisterna kan köpa krimskrams, äta lunch eller bara njuta av den svalkande brisen från havet. Vi låtsades att vi var svenska turister (eller ja, Brandon låtsades) och pratade bara svenska! I Seaport Village hittade vi, hör och häpna, en liten affär som hette The Little Viking. Kvinnan som hade affären var från Oslo och hade bott i San Diego i 45 år. Vi pratade lite svenska med henne och köpte en kaffemugg med svenska fraser på så att svärmor kan lära sig lite svenska när hon sörplar morgonkaffe.

Nästa station var Old Town - birthplace of California. Enligt guideboken var det hit pensionerade soldater flyttade efter att Mexico blivit självständigt från Spanien. Hela stället brann på 1870-talet, men nu kan turister gå dit och titta på bevarade och rekonstruerade byggnader. Man kan säga att det var som ett kaliforniskt Skansen, men med mycket bättre mat. Inte en varmkorv så lång ögat kunde nå, utan man kunde välja och vraka bland mexikanska restauranger. Behöver jag säga att B var i himmelriket? Efter en mahi mahi taco till mig och en carne esada taco till B utforskade vi Old Town. Vi hittade bland annat Amerikas med hemsökta hus och en gammal tobaksaffär.

Sista stoppet för dagen blev naturligtvis stranden. Vi hann med en gudomligt vacker solnedgång och ett fotdopp i oceanen innan vi vände hem till Anaheim.

Brandon har lagt upp fina bilder på http://picasaweb.google.com/cruzermobile, gå gärna in där och titta!