onsdag 28 oktober 2009

Jag fick en puss av Musse Pigg!

I går var det mammas tur att fylla år. Vi sov ut efter ett par hektiska dagar i San Diego och tog sedan en riktig storfrukost med croissanter, ägg och färsk frukt. Det gällde att ladda ordentligt eftersom Disneyland stod på schemat denna dag! Vi visste redan att födelsedagsbarn i alla åldrar går in gratis på Disneyland. Vi visste däremot inte att födelsedagsbarnet fick bära en speciell födelsedagspin med sitt namn på. Jag skojar inte när jag säger att alla parkens anställda log brett mot mamma och sa "Happy Birthday, Karin!" när hon gick förbi. Nu är ju Birgitta min mammas tilltalsnamn, men eftersom "Karin" står först i passet så fick hon heta Karin denna dag :) Pappa berättade en gång att han när han var en liten gosse trodde att det syntes på en när man fyller år, och ja, på Disneyland är det alltså just på det viset!

Inne i parken värmde vi först upp med en liten och ganska skakig berg-och-dalbana och därefter kunde vi inte hålla oss längre utan styrde stegen mot Toontown, eller Ankeborg som vi säger i Sverige. Naturligtvis ville vi gå husesyn i Musses hus och naturligtvis fick vi träffa Musse själv! Han såg också att mamma fyllde år och kysste henne artig på hand. Därefter fick mamma och jag också en varsin puss på kinden :)

Dagen på "The happiest place on earth" fortsatte i samma barnsliga anda och avslutades med en klassisk Disneyparad innan parken stängde. Vi var ganska möra och hade lite svårt att hitta tillbaka till parkeringen. Hemma hade Ben lagat pansit (nudlar) och vårrullar. Pancit ska man enligt filippinsk tradition äta på sin födelsedag eftersom det sägs ge ett långt liv.