onsdag 25 november 2009

It's a small world after all

Idag har det varit en både rolig och produktiv dag. På förmiddagen hade två lektioner, varav den ena var med den schlagerälskande herren. Han var så glad över texten till Diggiloo Diggiley som jag hade skickat.

Jag hängde kvar på skype ett tag och får strax ett meddelande från min kompis Helen, men meddelandet var skickat från en annan kompis, Maria. De här två känner inte alls varandra.

Helen kommer härifrån men bor i Sverige nu. Hon läste svenska tillsammans med Brandon och så har vi lärt känna varandra. Maria känner jag sedan de glada dagarna som student i Uppsala. Vi har inte haft så mycket kontakt de senaste åren, men vi sprang på varandra i Uppsala i våras och har haft lite kontakt på Facebook. Snart visade det sig att Maria hade pluggat i Long Beach och skulle hit på tre veckors semester. Så vi passade på att ses så klart i somras när hon var här.

Maria drabbades av den stora kärleken här (Känns det igen? är det något de har i dricksvattnet i Long Beach kanske?)och ska nu komma hit och bo i tre månader. Hon behöver hyra ut sin lägenhet i Stockholm. Helen och hennes man ville hyra en lägenhet i Stockholm och lade upp en annons på Blocket. Maria ringer till Helen och de kommer och tittar på lägenheten. Maria pratar om att hon ska flytta till Long Beach. Snart går det upp för alla att Branon och jag är deras gemensamma bekanta! Häftigt, eller hur?