torsdag 28 maj 2009

Min första anställningsintervju i främmande land

Tjoho! Jag känner mig sååå nöjd. Det börjar nämligen hända lite på jobbfronten. Igår var jag på intervju på ett företag som heter Language Door, de behövde nämligen en lärare i svenska ett par timmar i veckan.

Jag hade förebrett mig på att bli ordentligt grillad och tänkte noga ut vad jag har för pedagogiska visioner. Jag gick igenom svåra intervjufrågor (och bra svar) som jag hittade på nätet och funderade ut vilka snitsiga formuleringar jag skulle kunna använda. Jag tog med mig mina allra fiffigaste och skojigaste övningar, så att jag skulle kunna argumentera för vilken jädrans kreativ lärare jag är. Jag tog på mig snyggaste svarta kjolen, piffigaste pumpsen och en riktig kontorstopp. Killen som intervjuade mig hade jeans och t-shirt =) Det verkade inte heller som att han hade förväntat sig en riktig svensklärare - efter en snabb titt på mitt CV gick han och hämtade kursmaterialet och så var det klart! Han var själv från Nederländerna så vi diskuterade amerikansk skattepolitik och fördomar mot européer istället.

Imorgon ska jag åka med svärmor till IKEA. Jag vet inte riktigt vad hon ska köpa där, men jag ska i alla fall inhandla pärlsocker och Ballerinakex om de har.

Stor kram