tisdag 14 juli 2009

Kakgrisar är vi allihopa

Är det smart att ställa sig och göra muffins när det är minst 30 grader varmt ute? Det blev ganska varmt i köket också kan jag lova, även om vi numera har luftkonditioneringen igång på dagarna.

I lördags kväll roade jag mig i utomhusköpcentrumet (eller utomhus-mall som de säger här) Irvine Spectrum. Maken var på fotokurs i närheten och jag passade på att roa mig lite ;-) (Det låter som om jag lever ett riktigt hemmafruliv ha ha!) Vad jag inte visste var att mallet och dess utbud var mer riktat till tonåringar, så efter att ha gått i klädbutiker med namn som "Forever 21" insåg jag att bokhandeln var min bästa tillflykt. Bokhandlarna är nog det bästa som finns här i USA. Det finns alltid ett kafé (oftast Starbucks) inne i butiken, och man FÅR ta med sig tidningar och böcker som man inte har betalat och läsa dem i kaféet. När man är klar kan man ställa tillbaka böckerna och tidningarna och gå hem.

Jag kunde naturligtvis inte lägga band på mig utan köpte en muffinsbok för 6 dollar - rena fyndet, därav detta värmeböljebak. Ännu varmare kommer det att bli senare i veckan, över 100 grader. Vi får se om någon ens orkar närma sig köket då?