lördag 24 oktober 2009

Nu har hon kommit!

Mamma alltså. I torsdags eftermiddag tog Brandon och jag stor-bilen och åkte till LAX. Där körde vi först in i fel parkeringshus, sedan in i rätt parkeringshus, snurrade runt därinne i säkert 20 minuter innan vi hittade en ledig ruta uppe på taket. Där var det stekande sol och därmed fullt av lediga p-platser. Vi skyndade ner till ankomsthallen för utrikesflyg, kunde inte hitta mammas flight på monitorerna, fick lätt känsla av panik, frågade flygplatspersonalen om hjälp, blev tvungna att gå tillbaka till terminal två som låg precis intill det parkeringshus vi hade kört in i först. Detta strul gjorde i alla fall att vi inte behövde vänta mer än ett par minuter innan mamma kom dragandes på sin 20 kilo tunga resväska.

Vi körde raka vägen hem till Anaheim Hills och medan mamma fräschade upp sig efter 15 timmars flygresa värmde vi hemgjorda köttbullar och slängde in potatisen i ugnen. Naturligtvis åt vi middag ute i trädgården. Vi hann med en liten promenad i kvarteret också innan hon slocknade.

Redan nästa dag (igår alltså) var det dags för lite sightseeing. Brandon behövde åka till Long Beach och jobba några timmar, så mamma och jag hängde på. Vi strosade i butiker på Second street och åt en smaskig lunch med utsikt över stranden och havet. Efter lunchen (jag åt crab cake sandwich och mamma en steak sandwich)promenerade vi utmed stranden in till downtown Long Beach. Där var det någon filminspelning på gång och vi gick lite extra nära i hopp om att kanske bli upptäckta :) Strax mötte vi upp med Brandon som hade jobbat klart för dagen. Innan hemfärd fyndade både Brandon och mamma skor på Nordstrom's Rack. Flip-flops redan första dagen var inte illa! Väl hemma i förorten var vi ganska möra men mor orkade ändå hålla sig vaken ända till klockan nio :)

Idag har vi tagit det ganska lugnt eftersom de tre kommande dagarna kommer att vara ganska späckade. Vi har roat oss med att planera hur vi ska klä oss på Halloween. Brandon valde mellan sjuttiotalskostym med tillhörande afrofrisyr och en toalett-outfit. Kostymen var snyggare men toaletten kanske lite roligare ändå. Mamma var helt inställd på att vara häxa så hon, svärmor och jag åkte till "Party City" och tittade efter bra utklädningskläder. Vi kom ut ur affären med en lila häxhatt med spindelväv till mamma och en häxperuk (typ The Adams Family) och ett par spindelvävsmönstrade strumpbyxor till mig. Kvastar kan vi få låna av svärmor! Brandon började senare fundera på om det kommer att se konstigt ut med två häxor och en toalett så nu vill han nog vara svart katt istället. Han skulle nog bli en väldigt söt katt :)

I morgon förmiddag bär det av till San Diego där mamma ska få gå på sin första filippinska släktlunch! Vi kommer bara vara 20 personer så det är inte så farligt. Det kommer inte bli lika mycket ståhej som på 60-årsfesten vi var på i somras. May och Ben har lärt mamma att säga "kain-na", dvs tagalog för "ät nu". Det kommer säkert att imponera! Efter lunchen ska vi turista i San Diego och på kvällen har vi två rum bokade i härliga La Jolla.