söndag 27 september 2009

Söndagskväll

är det här. Just nu sitter ni kanske i bilen eller på cykeln på väg till jobbet eller skolan, medan jag sitter här 9 timmar efter och snart ska gå och lägga mig. Lite knasigt är det ändå med så stor tidsskillnad. Här hemma håller vi också reda på vad klockan är i Manila och det hela har helt enkelt lösts med att man har ställt in ett par klockor på Manila- och Uppsalatid.

I fredags var det så varmt, 39 grader, att min dagliga promenad i förortsnaturen fick ersättas av lite motion i ett köpcentrum. Maken skulle på ett möte i närheten och hade vänligheten att släppa av mig vid South Coast Plaza. Jag letade efter födelsedagspresenter till systerdottern och innan jag var klar hade jag fått ihop nästan 10 000 steg på min stegräknare. Inte illa. Inte för att det var så häftig terräng men ändå. Sedan gick jag till bokhandelns kafé för att lektionsplanera, det var både trevligt och inspirerande att jobba någon annanstans än hemma för en gångs skull.

Igår åkte Brandon, Ben och jag till Costco för att storhandla. Eftersom vi kom hem med ett storpack italienska korvar kunde jag inte göra annat än laga en riktigt smarrig risotto till Cruzarna. Behöver jag säga att det är så himla härligt att kunna sitta i trädgården och äta middag fastän det snart är oktober!