måndag 9 november 2009

Laguna Beach

På fredagen var det dags att ta med mamma till en av mina favoritstränder. I Laguna Beach satte sig maken på Starbucks för att jobba medan mamma och jag tog en långpromenad utmed den härliga stranden. Efter ett par timmar strosade vi lite i butiker. I en mataffär hittade vi de dyraste marshmallows jag någonsin har sett! Det rörde sig visserligen om ekologiska sojamarshmallows, men 8 dollar för 10 stycken var ändå i värsta laget tyckte vi :)

När Brandon hade jobbat färdigt intog vi en sen pizza- och pastalunch. Medan vi väntade på att solen skulle gå ner över havet gick vi runt och tittade på hus mamma skulle kunna köpa om hon blir rik. Hon fastnade för ett par stycken med havsutsikt :)

Dags att uppdatera

Som ni säkert har märkt har det varit dåligt med skrivande här på bloggen de senaste två veckorna. Jag hade ambitionen att skriva även när mamsen var här och hälsade på, men vi hade så fullt upp att det helt enkelt blev omöjligt att hinna med. Jag får ta och berätta om allt vi har gjort nu istället.

På måndagen och tisdagen (26:e och 27:e oktober) var vi alltså på Sea World respektive Disneyland. Det var sannerligen två fullspäckade dagar med sjölejon, valar, Musse Pigg och Mimmi Pigg och på onsdagen tyckte vi att det var dags att ta det lite lugnt. Mamma hade en del på sin shopping-önskelista så efter lunch åkte vi till South Coast Plaza (ett mall) tillsammans med May. Efter några timmar hade vi sett de flesta affärerna och prickat av en hel del på presentlistan (vad det blev tänker jag inte avslöja eftersom presenterna inte har delats ut ännu). May letade under tiden som en liten tok efter en ny baddräkt men lyckades inte hitta någon. Inte ens i Kalifornien är det badsäsong i slutet av oktober.

Nästa dag var också en tjej-dag! Brandon, Rick och Robert gav nämligen mamma, May och mig ett presentkort på spa i gemensam födelsedagspresent. (Jag fick också en ny bakmaskin av maken - hurra!) Så efter min morgonlektion packade vi badkläderna (May hittade till slut en baddräkt på WalMart)och åkte till Glen Ivy spa. Mamma och jag började med att ta ett lerbad. Man fick sitta i en varm pool och klafsa in sig själv med rödbrun välgörande kalifornisk lera. Mina tankar gick oundvikligen till grisarna på 4H-gården i Karlstad när vi sedan låg och lät leran torka i solen. En liten tant i solstolen bredvid hade missförstått lite och smörjt in hela håret med lera också :)

Vi fortsatte dagen med romerskt bad, drinkar i solen och plask i poolen. Vi kände oss otroligt avslappnade och sov som stockar den natten.