söndag 19 juli 2009

Läsarrecept

Det har kommit ett bidrag till receptsamlingen. Det är från Fredrik som, hör och häpna, gör egen citronlikör. Detta låter mycket läskande. Här kommer instruktionerna till

limoncello, italiensk citronlikör, gör man så här:

3 dl strösocker
7 dl vatten
7 dl vodka
skal från 6 citroner.

Koka upp vatten och socker och låt koka i ca 5 minuter. Tvätta citronerna noga (köp gärna ekologiska!) och skala dem med en potatisskalare. Var noga så att du får med så lite av det vita som möjligt. Det kan nämligen göra limoncellon besk. Tillsätt citronskalen samt saft från 4 citroner till den varma sockerlagen. Häll i vodkan. Häll upp på steriliserad burk med lock. Låt stå svalt och mörkt i 20 dagar. Skaka på limoncellon en gång varje dag den första veckan. Sila av limoncellon och häll upp på flaskor. Servera väl kyld, lägg gärna in flaskan i frysen en halvtimma innan servering.


Tack snälla Fredrik för det! Jag vet också att Marina är en j***l på ostmackor och att Frida sitter inne på en avaocadosoppa, men de har ännu inte avslöjat hur de gör ;-)

100

grader varmt var det här i Anaheim på eftermiddagen idag. Behöver jag säga att vi redan hade flytt till stranden där det bara var 85. Jag har inte helkoll på Fahrenheit än men 100 grader är ungefär kroppstemperatur, när värmen känns som en vägg när man går ut.

Dagen började bra, maken serverade mig kaffe och muffins till frukost. Det var nämligen "Sara" i den svenska almanackan idag och min kära mamma hade visst påmint Brandon om detta. Efter denna angenäma inledelse av fruntimmersveckan drog vi på oss badkläder, packade en flaska solskydd och åkte till Huntington Beach. Där var US Open of Surfing i full gång, så vi tittade på tävlingarna medan vi jäste i solen. Havet är ganska kallt här, men nu börjar det värmas upp ordentligt (till ungefär 20 grader skulle jag tro)och jag tog mitt premiärdopp. Det var SÅ skönt och svalkande att bara stå där och låta jättevågorna skölja över en!

På hemvägen stannade vi för att handla i en frukt- och grönsaksaffär och medan vi stod där och plockade bland potatisarna hörde vi hur en välbekant melodi strömmade ut ur högtalarna - Sankta Lucia!

Ha det gott alla och hoppas att solen skiner på er också var ni än är!