torsdag 3 september 2009

San Juan Capistrano

Igår eftermiddag blev det utflykt! Efter en produktiv förmiddag bestämde sig make för att åka till San Juan Capistrano och ta bilder tillsammans med sin fotografkompis Diana från Texas. Diana är en energisk kvinna i 60-årsåldern som har pensionerat sig och flyttat till Orange County ett tag för att ta hand om sitt barnbarn. När hon inte tar hand om den lilla så fotograferar hon, målar och går diverse konstkurser. Brandon frågade Diana var hon får all sin energi ifrån, varpå hon småleende förklarade att det underlättar att maken är kvar på ranchen och är tvungen att laga sin egen mat.

San Juan Capistrano ligger bara 45 minuters bilfärd från suburbia där vi håller hus, men för mig var det som att komma till Mexico, eller ja, åtminstone "Mexico för nybörjare". Hit kommer massor av turister för att besöka Mission San Juan Capistrano från 1776 och "Gamla stan" - Los Rios. Kyrkan var hade stängt när vi kom, men vi knatade runt i Los Rios och tittade på de gamla husen som folk fortfarande bor i. Brandon och Diana hade hur mycket som helst att fotografera däribland ett par strutsar och ett lamadjur på stadens minizoo.

När fotosessionen var slut och svetten lackade tog vi en sväng till det välmående Dana Point för att andas havsluft och få lite sand mellan tårna. Med tanke på utsikten kan jag förstå att villorna där ligger i 10-miljornersklassen (dollar alltså). Undrar hur många timmar jag måste undervisa för att ha råd med en sådan?