fredag 19 juni 2009

Glad midsommar!

Hej vänner!

Hoppas att alla har haft en härlig midsommarafton och att vädergudarna var på er sida. Brandon och jag är precis hemkomna från fyra dagars camping i bergen. Bilder från det kommer snart. Här blir det inte något midsommarfirande förrän nästa söndag. Jag vet inte riktigt varför, men det skulle kunna bero på att det konkurrerar med fars dag.

I tisdags morse var vi ett litet gäng (Brandon, jag, Brandons kompis John och hans två söner) som styrde kosan österut mot the Sierras. Efter en så där tre timmars körning genom prärielandskap och spökstäder stannade vi för att äta lunch i Bishop. Bishop är mest känt för Shat's Bakery (ett bageri som startades av några tyskar nån gång för länge sedan) och beef jerky, men där är också mul-festival och annat skoj =) Efter lunch åkte vi vidare mot vårt slutmål, Mammoth. Det lär finnas björn i skogarna där, så man måste noga björn-säkra sin mat. Barnen var rätt sugna på att få se björn, själv var jag rätt nöjd med de nallar som fanns i souvenirbutiken.

Nästa dag var det fiske som stod på schemat. Jag låg, i ärlighetens namn, mest i solen och läste turistbroschyrer, men de andra metade för fullt. Efter ett tag fick faktiskt Brandon en fisk på kroken, men eftersom han är fiskallergiker och barnen mest gillade hamburgare så slängde vi tillbaka firren i vattnet. På kvällen var det äkta campingväder. Solen sken så fint när vi tände vår brasa, och preciiiis när hamburgarna var färdiggrillade började regnet hälla ner. Vi svalde maten nästan utan att tugga och rusade in i tälten. Tidig kväll blev det.

På onsdagsmorgonen var det mesta fuktigt förstås, men solen sken och vi stekte pannkakor och bryggde espresso på gasolköket. Med magen full av pannkaka orkade vi vandra hela dagen, bland annat till vattenfallet Rainbow Falls där vi matade en jordekorre med solrosfrön. Många timmar senare var maken så desperat efter en dusch (det fanns ingen på vår camping) att han slängde sig i den iskalla lilla floden som flöt intill vårt tält. Vattnet var grunt så han var tvungen att liksom rulla sig i det ett par gånger för att kunna skölja hela sig. Jag körd en annan variant, fyllde pet-flaskor med det tiogradiga vattnet och hällde över skallen. Vid tiosnåret var det alldeles stjärnklart och vi njöt av vår sista campingkväll genom att grilla marshmallows.