fredag 17 juli 2009

Hallonmuffins

Om någon händelsevis undrar vad det var jag bakade häromdagen så kommer receptet här. Mycket goda och väldigt lite arbete:

Hallon- och mandelmuffins

* Blanda 5 dl vetemjöl + 2 tsk bakpulver + 2 dl socker + drygt 1 dl grovt malen/hackad mandel + 1 tsk vaniljsocker

* I en annan skål: vispa lätt ihop 2 ägg + 2,5 dl mjölk

* Rör ihop de torra och våta ingredienserna. Det ska vara lite klumpar i smeten. Blanda sedan i 2 dl hallon

* Häll upp smeten i 12 muffinsformar eller i en muffinsplåt. Strö lite pärlsocker och mandelspån på toppen.

* Grädda i 20 minuter i 225 grader

Smarrigt sommarfika!

Fredagar

Fredagar är verkligen min favoritdag numera, och nu ska jag berätta varför. På förmiddagen har jag läs- och skrivträning med en av mina svenskelever. Hon är åtta år, har svensk mamma och amerikansk pappa, och vi har hemskt trevligt ihop. Vi har högläsning, skriver "Boken om mig" och kopplar av med lite "hänga gubbe" då och då. Efteråt belönar vi oss själva med varsin mintkaramell som vi hämtar i receptionen.

När jag har undervisat färdigt brukar Brandon och jag åka till något trevlig ställe och äta lunch. Efter lunchen har det allt som oftast hunnit bli ordentligt varmt, sisådär drygt 30 grader och då är det lika bra att åka till stranden - när man ändå är ute och far så att säga. Det är så kul att åka till olika stränder (eller städer med strand är det egentligen)eftersom var och en har olika karaktär. För två veckor sedan var vi i lyxiga, galleri- och kafétäta Laguna Beach, idag for vi till Huntington Beach som är surfarnas himmelrike. Jag lovar att jag var den enda i HB som hade jeans på mig, ALLA andra hade surfshorts eller bikini. Idag laddade man som bäst upp för US Open i surf som börjar imorgon så stan var full av coola dudes med tuffa tatueringar. Nu är vi hemma igen och jag ska strax gå och sanden av tårna.