måndag 7 september 2009

Labor Day

Idag har vi helgdag här i Amerikat. Labor Day firas kanske inte så hårt när det är den högsta arbetslösheten sedan 1930-talet, men många passar ändå på att hitta på något kul denna långhelg.

Igår eftermiddag åkte jag, Brandon och brorsorna till Old Towne (ja, det stavas så) Orange och gick på matfestival som anordnas varje Labor Day Weekend. Om ni undrar hur det ser ut i Old Towne Orange kan ni dra er Forrest Gump till minnes. Parken där Forrest sitter med sin chokladask är nämligen torget Orange Circle i Orange.

Hur som helst, på matfestivalen kan man äta mat från jordens alla hörn, eller i alla fall många av dem. Där fanns Irish Street, Australian Street, Italian Street, English, German, Dutch, Swiss, Japaneese, All American och Mexican Street. Det fanns också både Danish Street och Norweigan Street - och mitt emellan dem låg Polynesian Street. Alla matstånden drevs av någon kyrka eller annan förening och pengarna gick till välgörenhet. Grekisk-ortodoxa kyrkan drog in fett med dollar på sina delikatesser, men så var också deras grillspett väl värda sin kötid. Till dessert provade vi några danska äbelskiver som inte direkt smakade äpple, men var goda ändå.

På hemvägen var vi bara tvugna att titta till Angie och se hur mycket hon hade växt. Hon hade blivit större (nästan fyra kilo nu) så klart och klarade sig faktiskt från att kissa på golvet denna gång, trots att hon blev otroligt upphetsad över att vi kom.