fredag 17 juli 2009

Hallonmuffins

Om någon händelsevis undrar vad det var jag bakade häromdagen så kommer receptet här. Mycket goda och väldigt lite arbete:

Hallon- och mandelmuffins

* Blanda 5 dl vetemjöl + 2 tsk bakpulver + 2 dl socker + drygt 1 dl grovt malen/hackad mandel + 1 tsk vaniljsocker

* I en annan skål: vispa lätt ihop 2 ägg + 2,5 dl mjölk

* Rör ihop de torra och våta ingredienserna. Det ska vara lite klumpar i smeten. Blanda sedan i 2 dl hallon

* Häll upp smeten i 12 muffinsformar eller i en muffinsplåt. Strö lite pärlsocker och mandelspån på toppen.

* Grädda i 20 minuter i 225 grader

Smarrigt sommarfika!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej kära Sara. Ditt recept på hallonmuffins verkar toppen men för tillfället avstår jag från bakning - något som aldrig har stått överst på semester-sysselsättnings-listan. Skulle ändå vilja baka en stor läcker tårta till Dig i dag på Din namnsdag. Grattis på Sara-dagen! Förhoppningsvis vet Brandon och hela familjen att det är Din dag enligt den svenska almanackan?
Du inleder "fruntimmersveckan" och undertecknad avslutar den! Varma tack för att jag får läsa Din dagbok från Kalifonien - glädjande och lärorikt att få dela Dina upplevelser i Ditt nya land! Ska nu testa om det här inlägget kommer fram. Vi hörs snart igen. Stora kramar till Dig, Brandon och övriga familjemedlemmar från Kickan. Rolf hälsar så gott!

Anonym sa...

Tjena!

Jag sitter på jobbet, klockan är halv två på natten och den rör sig myyycket långsamt mot morgonen när jag får gå hem. :-) Men jag tänkte komma med ett senkommet inlägg till receptinsamlingen: limoncello, italiensk citronlikör, gör man så här:

3 dl strösocker
7 dl vatten
7 dl vodka
skal från 6 citroner

Koka upp vatten och socker och låt koka i ca 5 minuter. Tvätta citronerna noga (köp gärna ekologiska!) och skala dem med en potatisskalare. Var noga så att du får med så lite av det vita som möjligt. Det kan nämligen göra limoncellon besk. Tillsätt citronskalen samt saft från 4 citroner till den varma sockerlagen. Häll i vodkan. Häll upp på steriliserad burk med lock. Låt stå svalt och mörkt i 20 dagar. Skaka på limoncellon en gång varje dag den första veckan. Sila av limoncellon och häll upp på flaskor. Servera väl kyld, lägg gärna in flaskan i frysen en halvtimma innan servering.

Inte alls så sliskigt som det låter. Möjligen kan vissas "gaydar" börja pipa när män dricker likör frivilligt, men det får man leva med. ;-)

Förkortningar, var det! Du har säkert sett några av de här:

IMHO = in my humble opinion
RTFM = read the f***ing manual (till folk som ber om hjälp innan de gjort just det)
GRDMAN = grodman (klassiker från svenska försvaret - helt sann!)
Och slutligen - enligt Terry Pratchett (i romanen "The Last Continent") bör man leva enligt principen WYGIWYBGATNGW = What You Get Is What You've Been Given And There's No Good Whining.

:-) /Fredrik